Jau kurį laiką nebuvo čia naujų receptų, porą naujų turiu, tai pradėsiu nuo visiems žinomų barščių. Atrodo visi žinome, kas tai, bet receptų yra labai skirtingų. Štai mano:
Jums reikės:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių
- pusė nedidelio kopūsto
- 2 morkos
- 3 svogūnai
- 5 bulvės
- 3 pomidorai
- marinuoti burokėliai
- krapai
- lauro lapai
- druska, pipirai
Kiaulienos šonkaulius nuplauname, supjaustome ir dedame į puodą. Užpilame vandeniu, įdedame lauro lapų, druskos ir pipirų. Mėsą verdame apie 1,5-2 valandas, kad turėtume skanų sultinį. Tuo tarpu kubeliais supjaustome bulves, griežinėliais - morkas, susmulkiname kopūstą, pomidorus. Apkepiname susmulkintus svogūnus.
Išvirus mėsai, ją ištraukiame. Į sultinį sudedame bulves, morkas, svogūnus ir kopūstus. Juos verdame apie 10 minučių. Tuo tarpu nuimame mėsą nuo kaulų ir susmulkiname nedideliais gabalėliais. Į puodą sudedame mėsą, burokėlius bei pomidorus. Viską verdame dar 15 minučių. Galiausiai sudedame smulkintus krapus, pamaišome ir paliekame sriubą vėsti. Valgome su grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą