Jurgitos virtuvėlė: Pusiau ukrainietiški barščiai

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Pusiau ukrainietiški barščiai

Jau kurį laiką nebuvo čia naujų receptų, porą naujų turiu, tai pradėsiu nuo visiems žinomų barščių. Atrodo visi žinome, kas tai, bet receptų yra labai skirtingų. Štai mano:

Jums reikės:
  • 1 kg kiaulienos šonkaulių
  • pusė nedidelio kopūsto
  • 2 morkos
  • 3 svogūnai
  • 5 bulvės
  • 3 pomidorai
  • marinuoti burokėliai
  • krapai
  • lauro lapai
  • druska, pipirai
Kiaulienos šonkaulius nuplauname, supjaustome ir dedame į puodą. Užpilame vandeniu, įdedame lauro lapų, druskos ir pipirų. Mėsą verdame apie 1,5-2 valandas, kad turėtume skanų sultinį. Tuo tarpu kubeliais supjaustome bulves, griežinėliais - morkas, susmulkiname kopūstą, pomidorus. Apkepiname susmulkintus svogūnus.

Išvirus mėsai, ją ištraukiame. Į sultinį sudedame bulves, morkas, svogūnus ir kopūstus. Juos verdame apie 10 minučių. Tuo tarpu nuimame mėsą nuo kaulų ir susmulkiname nedideliais gabalėliais. Į puodą sudedame mėsą, burokėlius bei pomidorus. Viską verdame dar 15 minučių. Galiausiai sudedame smulkintus krapus, pamaišome ir paliekame sriubą vėsti. Valgome su grietine.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą