Jurgitos virtuvėlė: Mėsos troškinys tailandietiškai

2013 m. lapkričio 12 d., antradienis

Mėsos troškinys tailandietiškai

Iš tiesų tai nesu tikra, ar čia tas mano patiekalas arčiau japonų, kiniečių ar tailandiečių virtuvės. Kiek teko kokio maisto ragauti, tai sakyčiau šis arčiausiai tailandiečių virtuvės. Paruošiama lengvai ir greitai.

Reikalingi šie produktai:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės (kuo puikiausiai gali būti ir nugarinė, ir apskritai jautiena)
  • 2 svogūnai
  • šaldyti daržovių mišiniai kepimui (ėmiau 2 skirtingas pakuotes)
  • sezamo aliejus
  • sojos padažas
  • krakmolas
  • prieskoniai
Gaminimas:

Nedideliais gabalėliais supjaustome mėsą, pusžiedžiais - svogūnus. Mėsą pagardiname prieskoniais. Beje daržovių pakuotes pirkau skirtingas, tai likau labai patenkinta Viči "Parisian" daržovėmis. Galite aišku pjaustyti daržoves patys, bet perkant pakuotes susitaupo labai daug laiko.


Gerai įkaitusioje keptuvėje apkepiname mėsą (naudojame sezamo aliejų), tada suverčiame daržoves, įpilame sojos padažo, pamaišome ir leidžiame troškintis apie 10-15 minučių. 3-4 šaukštus krakmolo gerai išmaišome šalto vandens stiklinėje ir supilame į troškinį. Viską pamaišome, leidžiame užvirti ir nukeliame nuo viryklės. Štai ir viskas :)


Patiekite su ryžiais, virtais šiuo būdu. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą