Jurgitos virtuvėlė: Lazanija su mėsa

2013 m. lapkričio 9 d., šeštadienis

Lazanija su mėsa

Pastaruoju metu vis dažniau man užeina kažkoks, kaip aš sakau, "pamišimas", kada vaikštau po namus ir galvoju, ką čia pagaminus. Ir maisto gamyba gaunasi tarsi terapija, atrodo, galėčiau sukinėtis virtuvėj nesustodama :) Taigi savaitgalio proga šiandien gaminau lazaniją.

Reikės:
  • Makaronų lakštų
  • 800 g maltos mėsos (geriausiai perpus maišyta kiauliena su jautiena)
  • 2 svogūnų
  • 1 didelės morkos
  • indelio smulkintų arba trintų pomidorų
  • mėgstamų žolelių (Provanso, baziliko ar kt.)
  • 100 g sūrio
  • 1 l pieno
  • kelių šaukštų miltų
  • 100 g sviesto

Gaminimas:



Supjaustome svogūnus, sutarkuojame morkas, sūrį. Kelias minutes pakepiname morkas bei svogūnus, tada suverčiame maltą mėsą. Viską kepame maišant, kad malta mėsą gerai susismulkintų. Pagardiname prieskoniais ir paliekame. Turime mėsos padažą.


Baltą padažą gaminame taip: keptuvėje ištirpiname sviestą, įberiame 4-5 šaukštus miltų ir maišant apkepiname, kol paliks geltona košė. Tada maišant po truputį pilame pieną. Įberiame mėgiamų žolelių ir maišome, kol padažas užverda.

Makaronų lakštus apverdame pasūdytame vandenyje (patartina įpilti šlakelį aliejaus).

Viską sluoksniuojame taip: kepimo indą ištepame baltu padažu, tada išklojame lakštais, dedame mėsą, vėl tepame baltą padažą ir klojame lakštus. Tada vėl mėsa, baltas padažas ir lakštai. Ant paskutinių lakštų supilame likusią mėsą bei baltą padažą ir užbarstome sūrį. Galima užbarstyti žolelių.


Kepame 190 laipsnių orkaitėje 40 minučių.


Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą