Jurgitos virtuvėlė: Cepelinai su mėsa

2013 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Cepelinai su mėsa

Nusprendžiau pamėginti pagaminti cepelinus, tačiau internete pasigedau išsamaus aprašymo. Taigi teko pasitelkti aplinkinių patarimus bei savo fantaziją. Ir žinot, pavyko :) Taigi pasistengsiu čia įdėti kuo išsamesnį aprašymą, gal kam kada padės. Galų gale, ir man pačiai pravers kitą kartą :) Be to, tikrai žinau, kad ne visi moka gaminti cepelinus. Taigi cepelinų gamybai reikės:
  • 5 kg bulvių
  • 600 g maltos mėsos
  • 600 g. svogūnų
  • krakmolo
Neišsigąskite, kad nurodytas didelis kiekis svogūnų. Tiesa ta, kad kuo daugiau svogūnų, tuo skanesnė mėsa. O svogūnai iš tikrųjų paskui nelabai ir jaučiasi. Taigi pradedame nuo to, kad nuskutame bulves, ir trečdalį jų užkaičiame virti. O likusias bulves sutarkuojame. Jei nenaudojate tarkavimo mašinos, tada tarkius teks nusunkti. Skystį palikite, kad nusėstų krakmolas. Į tarkius įspaudžiame citrinos sulčių, kad nepajuoduotų.


Išvirusias bulves sutriname arba sumalame ir dedame į tarkius. Sudedame ir nusėdusį krakmolą. Įberiame druskos ir viską gerai išminkome.


Tada ruošiame mėsą. Apkepiname svogūnus ir supilame juos į maltą mėsą. Įberiame prieskonių ir viską išmaišome.


Lieka suformuoti cepelinus. Imame gabalėlį bulvių ir suplojame delne, kad atrodytų, kaip blynas. Į vidurį dedame mėsos ir užlenkiame kraštus. Sutvirtiname ir suformuojame pailgos formos cepeliną. Taip kartojame, kol baigiasi bulvės ir malta mėsa.


Jei virsite ne visus cepelinus iš karto, tai likusius sudedame į lėkštę, kad nesiliestų, uždengiame maistine plėvele ir dedame į šaldymo kamerą.


Į vandenį, kuriame virsime cepelinus, galima supilti skystį, kuris liko po bulvių tarkavimo. Taip pat, jei bijote, kad cepelinai virdami išskys, galite dar panaudoti truputį pirktinio krakmolo. Kai vanduo užverda, cepelinus palengva vieną po kito suleidžiame į vandenį ir po to, kai iškyla, atsargiai pamaišant verdame dar 20 minučių.


Patiekiame su baltu padažu su pievagrybiais, svogūnais bei morkomis.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą