Jurgitos virtuvėlė: Kiaulienos guliašas

2013 m. lapkričio 3 d., sekmadienis

Kiaulienos guliašas

Šį kartą guliašą išbandžiau kiek kitaip nei gaminu įprastai, bet turiu pasakyti, kad gavosi labai neblogai.

Jums reikės:
  • 1 kg kiaulienos sprandinės
  • 3 svogūnų
  • miltų
  • krakmolo
  • prieskonių
  • pomidorų tyrės
  • grietinės
  • grikių
Mėsą supjaustome nedideliais gabalėliais, pabarstome prieskoniais ir apvoliojame miltuose.


Apkepame gerai įkaitusioje keptuvėje dedant po kelis gabalėlius, kad gerai apskrustų. Tada apkepiname supjaustytus svogūnus. Viską suberiame į keptuvę.


Užpilame vandens arba sultinio, palaukiame, kol užvirs ir supilame pomidorų tyrę. Viską paliekame pasitroškinti apie pusę valandos. Praėjus šiam laikui, šaltame vandenyje gerai išmaišome nemažą šaukštą krakmolo ir supilame į guliašą. Išmaišome, palaukiame kol užvirs, tada maišant įdedame 2-3 šaukštus grietinės. Štai ir viskas. Patiekiame su grikiais.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą