Jurgitos virtuvėlė: Ryžiai kitaip

2013 m. lapkričio 12 d., antradienis

Ryžiai kitaip

Vakar per televiziją nužiūrėjau labai įdomų būdą ryžiams virti. Aišku nieko nelaukus šiandien ir išbandžiau. Rezultatas: super! Daugiau kitaip ryžių nebevirsiu. Tiesa prieš pradedant pasirinkite tinkamo dydžio puodą, kad ant jo būtų galima patogiai uždėti kiaurasamtį.

O darome taip: užverdame pasūdytą vandenį. Tuo tarpu ryžius (siūlau naudoti Basmati ryžius) nuplauname tekančio šalto vandens srove, kad vėliau jie nesuliptų. Sudedame ryžius į verdantį vandenį, palaukiame, kol užvirs ir verdame 5 minutes. 

Praėjus šiam laikui, ryžius nusausiname supildami juos į kiaurasamtį. Į puodą įpilame 2,5 cm vandens, užverdame, ant puodo uždedame kiaurasamtį su ryžiais ir uždengiame. Sumažiname karštį ir leidžiame ryžiams troškintis garuose 8-10 minučių.


O dabar ryžių pagardinimas:

Išmušame 3 kiaušinius, įpilame šlakelį sezamo aliejaus ir sojos padažo. Viską išmaišome, įdedame susmulkintus svogūnų laiškus ir išspaudžiame pusės citrinos sulčių. Viską šiek tiek išplakame ir užpilame ant karštų ryžių (ką tik baigusių troškintis). Uždengiame dangtį ir leidžiame kiaušiniui "apkepti" kelias minutes.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą