Jurgitos virtuvėlė: Vištienos sriuba su pievagrybiais

2015 m. kovo 4 d., trečiadienis

Vištienos sriuba su pievagrybiais

Kai už lango siaučia pūgos (na gerai, šiemet nelabai jos siaučia, bet oras vis tiek ne kažką) norisi susisukti į apklotą ir išgerti ar suvalgyti ką nors šilto. Kas tokiu atveju gali būti geriau už gardų vištienos sriubos puodelį? Siūlau pabandyti šią nuostabią vištienos sriubą su pievagrybiais.

Reikės:
  • apie 800 g vištienos kulšelių (ar blauzdelių, ar ketvirčiukų)
  • 3 bulvių
  • 2 morkų
  • 3-4 gerų saujų pievagrybių
  • 3 paprikų
  • poro
  • indelio kukurūzų
Iš pradžių užkaičiame vištieną nuvirimui: verdame vištieną apie 15 minučių ir tada nupilame vandenį. Užpilame pilną puodą šviežio vandens ir verdame vištieną 40 minučių (sultiniui). Tuo tarpu nuskutame bulves ir morkas, supjaustome jas kubeliais. Pievagrybius supjaustome stambiai, paprikas - kubeliais. Susmulkiname porą. 


Išvirus vištienai ją ištraukiame iš puodo, į sultinį (jei daug nugaravo) įpilame verdančio vandens, suberiame morkas ir bulves. Verdame 10 minučių ir imame lupti vištieną. Praėjus nurodytam laikui atgal į sultinį sudedame vištienos gabalėlius, suberiame pievagrybius, porą, paprikas ir kukurūzus. Įberiame mėgstamų prieskonių ir viską paverdame dar 15 minučių. Paliekame susimaišyti skoniams ir pravėsti.

Štai jums skani, spalvomis primenanti vasarą, sriuba :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą