Praėjusią savaitę gaminau nuostabiuosius "cannelloni" makaronus. Jei gerai pagaminti, tai man jie ko gero skaniau nei už pačią lazaniją, kurią mėgstu jau taip LABAI labai :) Štai Jums receptas!
Makaronams reikės:
- 36 makaronų vamzdelių (apie 400 g)
- 900 g maltos jautienos
- skardinės konservuotų pomidorų be odelių (400 g)
- 1 didelio svogūno
- 4 skiltelių česnako
- 200 g pievagrybių
- prieskoninių žolelių
Padažui reikės:
- 100 g sviesto
- 1,5 l pieno
- 4 šaukštai miltų
- 150 g tarkuoto sūrio
Smulkiai supjaustome svogūną, česnaką ir pievagrybius. Į įkaitusią keptuvę suverčiame svogūną, apkepame, tada sudedame česnaką ir pievagrybius. Viską gerai apkepame. Atskirai apkepame maltą mėsą, pagardiname ją prieskoniais. Ant viršaus suverčiame jau apkeptus svogūną, česnaką ir pievagrybius bei pomidorus. Viską pakepiname kelias minutes, kad nugaruotų skysčio perteklius. Gauta mase įdarome makaronus.
Padažui keptuvėje ištirpiname sviestą. Palengva beriame miltus ir maišome, kol miltai taps auksinės spalvos. Tada nuolatos maišant lėtai pilame pieną. Leidžiame padažui užvirti, tada suverčiame tarkuotą sūrį. Viską išmaišome ir pakepame dar minutę.
Į kepimo indą įpilame šiek tiek padažo, tada sudedame makaronus ir viską užpilame likusiu padažu. Makaronus kepame 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą