Jurgitos virtuvėlė: Sumuštiniai su šonine, marinuotais agurkėliais ir sūriu

2015 m. kovo 28 d., šeštadienis

Sumuštiniai su šonine, marinuotais agurkėliais ir sūriu

Visai neseniai (o gal ir senokai, prieš gerą mėnesį) Beata rašė apie savo mylimus BLT – sumuštinius su šonine, salotomis ir pomidorais. Nors aš tikiu, kad jos sumuštinių variantas yra nepaprastai skanus, pati nesu didelė pomidoro gerbėja karštuose sumuštiniuose, tad dalinuosi su Jumis SAVO mylimiausiu sumuštinių su šonine receptu.

Reikės:
  • sumuštinių duonos
  • riekelėmis pjaustyto sūrio
  • rūkytos šoninės gabalėlių (arba airiškų/angliškų rašerių)
  • raudonojo svogūno
  • raugintų agurkėlių
  • kepimo folijos

Kad viskas vyktų greičiau ir indų plauti paskui reikėtų mažiau, sumuštinių gamybai naudosime orkaitę. Tik svogūnus teks pakepinti keptuvėje. Taigi šoninės gabalėlius sudedame ant kepimo skardoje išklotos folijos ir pašauname į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Šoninę kepame apie 12 minučių, laikas gali skirtis priklausomai nuo orkaitės, bet maždaug per tiek laiko šoninė turėtų iškepti, pasiraityti, bet nesuskrusti. Kol šoninė kepa, riekelėmis supjaustome svogūną ir apkepame jį keptuvėje, taip pat riekelėmis supjaustome agurkus. 

Šoninei iškepus ją sudedame ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius. Tada gaminame sumuštinius tokia tvarka: duona – sūris – svogūnas – šoninė – agurkas – sūris – duona. Šiuos sumuštinius sudedame ant grotelių ir pašauname atgal į orkaitę (180 laipsnių) maždaug 7 minutėms, kad duona paskrustų, bet ne per daug. Sumuštinius valgome, kol šilti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą