Jurgitos virtuvėlė: Virtinukai su mėsa

2015 m. vasario 20 d., penktadienis

Virtinukai su mėsa

Mažai rasime šeimų, kur nebūtų gaminami virtiniai: kas su mėsa, kas su varške, kas su bulvėmis juos gamina. Ir savo receptą turi kiekviena šeimininkė. Tad savo receptą įkeliu toms ir tiems, kurie vis dar neprisiruošia gaminti virtinukų, nes įsivaizduoja, kad tai baisiai sudėtinga. Taip tikrai nėra! Pabandykite :) Porcija čia aprašyta nemaža, mano manymu vienam kartui gaminti virtinukus yra per daug darbo. Tad pasigaminę juos išsivirkite kiek norite, o kitus užsišaldykite kitam kartui.

Įdarui:
  • 700 g maltos mėsos
  • 3 svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • prieskoniai
  • šlakelis vandens
Tešlai:
  • 1 kg miltų
  • 4 kiaušinių
  • 3 šaukštų aliejaus
  • stiklinės verdančio vandens
  • druskos

Įdaro gamyba

Svogūnus susmulkiname (gerai būtų su smulkintuvu), o maltą mėsą permalame dar kartą, kad gautųsi labiau košė. Tada svogūnus su mėsa sumaišome, pridedame mėgiamų prieskonių, prieskoninių žolelių (labai tinka mairūnas). Išspaudžiame česnaką, įpilame šlakelį vandens ir viską gerai išmaišome bei išminkome.

Smulkinti svogūnai

Malta mėsa

Malta mėsa


Tešlos gamyba

Į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite aliejaus ir įberkite druskos. Viską išplakite, tada suberkite 500 g miltų. Viską gerai išmaišykite. Supilkite verdantį vandenį ir pradėkite maišyti. Maišant tešla netruks atvėsti, tada po truputį berkite likusius miltus ir minkykite tešlą. Tešla bus baigta, kai nebelips prie rankų. Palikite tešlą "pabūti" apie 15 minučių.

Miltai
Kiaušiniai 
Tešla virtinukams


Pyragėlių gamyba

Tešlą plonai (bet ne taip, kad persimatytų) iškočiojame, stikline ar kokiu kitu apvaliu daiktu išspaudžiame apskritimus. Į kiekvieną apskritimą  dedame po mažą šaukštelį mėsos, sulenkiame pusiau ir užtvirtiname kraštus. Verdame pasūdytame vandenyje 10 minučių.

Tešla virtinukams

Virtinukai

Virtinukai

virtinukai



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą