Jurgitos virtuvėlė: Vištienos troškinys

2015 m. gegužės 9 d., šeštadienis

Vištienos troškinys

Šį kartą pristatau labai lietuvišką, greitai gaminamą ir paprastą, bet kartu ir labai skanų troškinuką su vištiena.

Reikės:
    http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/
  • 500 g vištienos filė
  • 2-3 bulvės
  • 2 svogūnai
  • 2 morkos
  • 200 g pievagrybių
  • 2 raudonos paprikos
  • 200 g konservuotų žirnelių
  • pomidorų padažo
  • prieskonių (druskos, pipirų, kario, vištienos prieskonių)
  • aliejaus
  • šaukšto miltų
http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/



Stambiai supjaustome bulves, pievagrybius ir paprikas, sutarkuojame morkas ir pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Vištieną supjaustome gabalėliais, ištriname kariu, vištienos prieskoniais ir pipirais bei leidžiame pusvalandį pasimarinuoti.
http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/

http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/


Gerai įkaitusioje keptuvėje su šlakeliu aliejaus apkepiname vištieną. Tada ją išimame ir toje pačioje keptuvėje apkepiname morkas, grybus, paprikas ir svogūnus. Daržovėms suminkštėjus suverčiame vištieną, žirnelius ir bulves.


http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/

http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/


Viską užpilame verdančiu vandeniu ir leidžiame troškintis apie 30 minučių atidengus, kad vandens perteklius išgaruotų. Prieš troškinimosi pabaigą įpilame pomidorų padažo ir gerai išmaišome. Nedidelėje stiklinėje šalto vandens ištirpiname šaukštą miltų ir supilame į troškinį. Leidžiame užvirti, kad troškinys sutirštėtų.

Valgome su raugintais, marinuotais arba šviežiais agurkais.

http://jurgitosvirtuvele.blogspot.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą