Jurgitos virtuvėlė: Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai

2015 m. gegužės 18 d., pirmadienis

Aštrūs ir traškūs vištienos sparneliai

Iš šalia esančio kiniečių restorano nuolat užsisakydavome aštrių vištienos sparnelių. Skonis nerealus! Taigi mano brangusis šiandien nusprendė, kad reikia ir patiems pabandyti tokių išsikepti. Štai pabandėm, ir žinot ką? Ogi pasirodo paprasta ir nerealiai nuostabu! Kam užsisakinėti, kai pats už tą pačią sumą žymiai didesnį kiekį tų skanumynų gali prisikepti! Štai ir jums mielieji receptas, tikrai labai paprasta ir būtina išbandyti. Aš visko dėjau daugiau, nes sparnelių turėjau 2 kilogramus, bet jums sumažinau porciją iki 1 kilogramo. Nuostabus patiekalas ir šiaip pietums, ir svečiams pavaišinti. 

Reikės:
  • 1 kg vištienos sparnelių
  • 2 kiaušiniai
  • miltų
  • daug prieskonių (juodųjų pipirų, baltųjų pipirų, čili miltelių, druskos)
  • 1 česnako
  • 1 svogūno
  • 1 žalios paprikos
  • 1 šviežių svogūnų laiškų su galvomis
  • saujos sezamo sėklų
  • kelių lašų sojos padažo
  • čili pipiro
  • 1,5 litro aliejaus

Pirmiausia pasimarinuojame vištieną su pipirais, čili milteliais ir druska, įspaudžiame pusę česnako skiltelių.


Kol mėsa marinuojasi, griežinėliais supjaustome papriką, likusias česnako skilteles, svogūnų laiškus (naudojame pagrinde jaunų svogūnų galvas ir tik dalį laiškų). Žiedeliais supjaustome pipirą.






Viską pasiruošus puode įkaitiname aliejų. Kol šis kaista, išplakame kiaušinius ir supilame ant vištienos sparnelių, išmaišome. Tada po truputį beriame miltus ir maišome, kad sparneliai pasidengtų tešla.


 Į įkaitusį aliejų dedame sparnelius, tada sumažiname karštį ir verdame juos apie 10 minučių.


 Ištrauktus sparnelius išdėliojame ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalų perteklius.





Pasiruošus vištieną imame ruošti priedus. Sausoje gerai įkaitusioje keptuvėje (be jokio aliejaus) minutę nuolant maišant pakepiname sezamo sėklas ir žiupsnelį druskos. Tada juos suberiame į dubenėlį vėlesniam laikui.


 Į tą pačią sausą keptuvę suberiame daržoves ir nuolat maišant kepiname minutę ar dvi.


Galiausiai suberiame sezamo sėklas ir vištienos sparnelius. Įpilame šlakelį sojos padažo. Aš dar naudojau actą, bet manau, kad jis visai ten nereikalingas. Maišant pakepiname viską porą minučių.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą