Paelja - tai ispanų nacionalinis patiekalas, paprastai gaminamas su jūros gėrybėmis, tačiau gali būti ir su mėsa. Paeljos receptų pilna įvairių įvairiausių, turbūt niekas nepasakys koks yra tikrasis. Taigi štai vienas iš jų.
- 400 g vištienos filė
- 1 paprikos
- 150 g chorizo dešros
- 3-4 česnako skiltelių
- 400 g žirnelių
- 160 g krevečių
- 300 g arborio risotto ryžių
- 1 morkos
- 1 svogūno
- pomidorų padažo ar kečiupo
- čili miltelių
- prieskonių vištienai
- pipirų
- druskos
- aliejaus
Vištieną supjaustome nedideliais gabalėliais ir ištriname mėgiamais prieskoniais. Kol vištiena marinuosis, susmulkiname svogūną, supjaustome papriką, chorizo dešrą, sutarkuojame morką bei nulupame česnako skilteles.
Gerai įkaitusioje keptuvėje apkepiname vištieną, tada ją išimame ir suverčiame svogūną, morkas, chorizo ir papriką. Išspaudžiame česnaką. Viską vis pamaišant kepame apie 7 minutes. Tuo tarpu užkaičiame apie litrą vandens.
Į keptuvę įpilame pomidorų padažo, suverčiame vištieną ir ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų, įberiame druskos, pipirų, nepagailime čili miltelių. Viską išmaišome, uždengiame ir leidžiame užvirti.
Tada sumažiname karštį, atidengiame keptuvę ir vis pamaišant leidžiame troškintis apie 15 minučių. Galiausiai suverčiame žirnelius ir krevetes, uždengus viską paverdame apie 5 minutes.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą