Jurgitos virtuvėlė: Maltos mėsos lizdeliai su morkomis

2015 m. vasario 5 d., ketvirtadienis

Maltos mėsos lizdeliai su morkomis

Pastaruoju metu nėra, oj kaip nėra laiko užsiimti tinklaraščio atnaujinimu, bet kadangi šią savaitę atostogose, tai būtinai būtinai prisižadėjau įdėti nors vieną receptą. O ir mano Facebook puslapyje jūs mielieji pastaruoju metu esat labai aktyvūs ir jūsų ženkliai daugėja, kas neleidžia man sustoti ir apleisti šio tinklaraščio. Taigi didžiausias AČIŪ mano skaitytojams, myliu jus visus! Labai pasistengsiu dažniau prisėsti ir įkelti naujienų. O dabar laikas receptui :)

Reikės:
  • 1,5 kg maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 3 svogūnai
  • 5-6 morkos
Svogūnus susmulkiname kuo smulkiau (aš tuo metu kai gaminau dar neturėjau smulkintuvo nusipirkusi, tai ne taip ir smulkiai gavosi :) ), morkas sutarkuojame. Ir vienus, ir kitus atskirai apkepame keptuvėje. Visus svogūnus ir trečdalį morkų sudedame į mėsą. Įmušame kiaušinį, pridedame druskos, pipirų ir viską gerai išmaišome.

Skardą, kur keps patiekalas, išklojame kepimo popieriumi ir negausiai patepame aliejumi. Iš mėsos pasidarome vienodo dydžio kukulius, tada kiekvieną suformuojame kaip lizdą ir pridedame morkų. Beje rašant receptą kilo mintis, kad morkas galima būtų sumaišyti su apkeptais pievagrybiais, pabandykit :)


Kepame 35-40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Valgyti patariu su bulvių koše.


 Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą