Jurgitos virtuvėlė: Kiaulienos kepsnys su pesto

2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

Kiaulienos kepsnys su pesto

Pastarąsias kelias savaites, turbūt netgi galima būtų sakyti dienas, teko kepti ne vieną kiaulienos kepsnį. Bandžiau sprandinę, bandžiau kumpį. Aišku skonio reikalas, bet man labiau patiko sprandinė. Kepiau vienaip ir kitaip, prisiskaičiau įvairiausių patarimų, netgi termometrą mėsai nusipirkau! Kas pasirodo yra labai nuostabus daikčiukas, ir be kurio dabar jau nebeįsivaizduoju jokio didesnio kepinio. Taigi išbandžius kelis variantus surašysiu jums kaip garantuotai iškepti minkštą ir šlapią mėsos kepsnį.

Reikės:
  • 1,8 - 2 kg kiaulienos sprandinės
  • Druskos
  • Mėgiamų prieskonių mėsai
  • Pirktinio arba namų gamybos pesto
  • Aliejaus
Ištraukiame mėsą iš šaldytuvo ir paliekame valandą ar ilgiau pabūti, kad "atšiltų". Ištepame mėsą druska ir paliekame valandai, kad suminkštintų mėsą. Tada druską būtinai nuplauname, ištepame mėgiamais prieskoniais (geriau nelabai druskingais) ir kruopščiai ištepame pesto. Paliekame dar valandai.


Kepti galima dviem būdais: arba mėsą dedame ant grotelių, o apačioje į skardą pripilame vandens, arba mėsą dedame į kepimo indą (prieš tai įpylus aliejaus) ir šalia pastatome indą su vandeniu. Kepame 180 C tol, kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 75 C (pilnai iškeptam arba "well done" kepsniui). Beje, jei neturite termometro, 2 kilogramus mėsos reikėtų kepti apytiksliai 1 valandą 40 minučių.

Išėmus mėsą ją būtinai uždenkite folija ir palikite pailsėti. Taip sultys kepsnyje pasiskirstys tolygiai ir mėsa bus gardesnė.


Patiekti galima su salotomis, ant grotelių keptomis bulvėmis, baltu grybų padažu ar dar kaip sugalvojate. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą