Ne taip dažnai aš užsimanau žuvies, tačiau šį patiekalą kepėme 2 kartus beveik iš eilės :) Taigi, jums reikės:
- 1 kg rudagalvės menkės
- 450 g grietinėlės
- trupučio pieno
- 5-6 bulvių
- 2-3 svogūnų
Aš perku šaldytą menkę, taigi pradžioje ją atšildau. Šiaip manau galima būtų naudoti bet kokią žuvį, palieku tai jūsų bandymams. Supjaustome gabaliukais žuvį ir ištriname ją žuvies prieskoniais. Paliekame, kad marinuotųsi, kol atliksime kitus veiksmus. Tuo tarpu nuskutame bulves ir supjaustome jas plonais griežinėliais. Aš tam naudoju specialią pjaustyklę, kad griežinėliai gautųsi itin ploni. Pusžiedžiais supjaustome svogūnus.
Belieką viską susluoksniuoti. Į kepimo indą paeiliui dėliojame žuvį, svogūnus bei bulves. Bulves pabarstome prieskoniais. Galiausiai užpilame grietinėlę, ir jei trūksta skysčio pridedame pieno, kad viskas būtų beveik apsemta.
Kepame 50-60 minučių (patikrinant, ar iškepė bulvės) pusę laiko uždengus viską folija, o likusią dalį be jos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą