Jurgitos virtuvėlė: Baltas padažas

2013 m. rugsėjo 28 d., šeštadienis

Baltas padažas

Koks pas mus labiausiai paplitęs padažas, kuris tinka beveik visur ir prie visko? Ogi mūsų tradicinis baltas padažas! Pagaminti jį paprasta kaip 2 x 2, bet jei netyčia dar nežinote kaip, tai įdedu aprašymą. Jums reikės:
  • svogūnų
  • pieno
  • miltų
  • prieskonių
Taigi smulkiai supjaustome svogūnus (galima pridėti pievagrybių, dažnai labai tinka) ir apkepame juos keptuvėje. Galima kepti aliejuje arba svieste. Kepant užbarstome norimų prieskonių (aš mėgstu pridėti baziliko ar kitų žolelių, jei padažas tiekiamas prie vištienos - tinka karis). Baigiant kepti svogūnams (arba svogūnams ir pievagrybiams, ar kitiems priedams) užbarstome porą šaukštų miltų. Viską maišant apkepiname ir pilame pieną. Pieno kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo padažo pageidaujate. Geriau pirma įpilti mažiau ir paskui dar kartą įpilti, negu iškart persistengti. Tik turėkite omeny, kad vėliau padažas dar patirštės savaime. Palaukite, kol pienas užvirs, vis pamaišant. Štai ir viskas. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą