Jurgitos virtuvėlė

2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Avižiniai sausainiai

Pastaruoju metu pastebėjau begalę straipsnių kaip kepti avižinius sausainius. Tarsi nauja mada atėjo :) taigi aš kaip didelė avižinių sausainių gerbėja irgi dalinuosi receptu. Gaminimas užtruks gal 10 minučių, kepimas apie 25 minutes, nė nepastebėsit kaip jau mėgausitės šiltais ir labai sočiais sausainiais. Beje cukraus dėti nebūtina, jei norite labiau rytinio užkandžio, o ne saldumyno. Taip pat ir sezamo sėklas galima praleisti arba pakeisti, na pavyzdžiui, saulėgrąžomis.

Reikės:
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 2 v. š. miltų
  • 2 v. š. grietinės
  • 100 g sviesto
  • cinamono pagal skonį
  • 2 v. š. cukraus
  • sezamo sėklų
  • aliejaus

Sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cinamoną, sezamo sėklas ir cukrų. Pašildome sviestą ir supilame į masę. Viską gerai išmaišome. 



Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių, tuo tarpu skardą išklojame kepimo popieriumi ir patepame aliejumi. Suformuojame plokščius sausainius, sudedame į skardą ir kepame apie 25 minutes. Iškepus leidžiame sausainiams pravėsti ir sukietėti.


 Skanaus! 


2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Skrudinti avinžirniai

Kai pradeda traukti link nesveiko maisto, tokio kaip bulvių traškučiai, labai geras pakaitalas yra skrudinti avinžirniai. Pagaminama labai greitai, galima juos ramiai triauškinti nesukant galvos dėl  papildomų kalorijų :)

Reikės:
  • skardinės avinžirnių (galima ir daugiau)
  • druskos
  • prieskoninių žolelių (nebūtinai)

O gamybos yra labai nedaug. Įkaitiname orkaitę 180 laipsnių, nusausiname avinžirnius (patogiausia naudojant popierinius rankšluosčius), suberiame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame apie 35 minutes. Tada užbarstome druskos, prieskoninių žolelių, gerai pamaišome ir Vuolia! Valgome valgome!

 


2015 m. rugpjūčio 11 d., antradienis

Salotos su avinžirniais

Ar kada nors ragavote avinžirnių? Aš tai niekada prieš tai nebuvau jų ragavusi. Bet prisiskaičiau internete koks tai stebuklas, kaip sveika, na tada galvoju reikia ragauti, gal visai valgoma. Nusipirkau skardinę jų, atsargiai atidariau, pasiėmiau šaukštą ir.... skanu! Pasirodo ir sveikas ir skanus dalykas jie! Tai vat tada pasidariau štai tokias salotas. Labai gerai pavyko, salotas galima kimšti vienas pačias, pabandykit ir jūs.

Reikės:
  • 500 g vyšninių pomidorų (gali būti įvairių spalvų)
  • 1 skardinės avinžirnių
  • 1-2 agurkų
  • 1 avokado
  • 100 g fetos sūrio
Padažui:
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio garstyčių
  • 1-2 skiltelių česnako
  • žiupsnelio šviežio baziliko

Pomidorus, agurką, fetos sūrį ir avokadą susmulkiname, kartu su avinžirniais suverčiame į dubenį. Viską išmaišome ir pasiruošiame padažą.

Į puodelį supilame aliejų, citrinos sultis, garstyčias. Išspaudžiame česnaką, įberiame pasmulkintų šviežio baziliko lapelių.



Padažą supilame ant salotų ir gerai išmaišome. Galima valgyti iškart arba palikti šaldytuve, kol prireiks. Skanaus!


2015 m. rugpjūčio 9 d., sekmadienis

Lašišos kepsneliai

Ar kada naudojote lašišą iš skardinių? Man tai iki šiol neteko, bet vis buvo smalsu pažiūrėti kas tai per dalykas ir kam naudojamas. Pasirodo labai patogu tokią lašišą naudoti salotoms ar kepsniams. Siūlau pabandyti tokius kepsniukus.

Reikės:
  • 700 g lašišos skardinėse
  • ketvirtadalio saliero
  • 1 svogūno
  • 3 kiaušinių
  • poros šaukštų džiūvėsėlių
  • 1 šaukšto majonezo
  • 1 šaukšto garstyčių
  • druskos
  • pipirų
  • 1 šaukšto citrinos sulčių
Lašišą nusausiname, pašaliname kaulus ir odą. Šakute susmulkiname lašišos gabalėlius. Supjaustome salierą bei svogūnus, suberiame juos į dubenį su lašiša. Įmušame kiaušinius, įdedame majonezą, garstyčias, įberiame druskos ir pipirų. Įpilame šaukštą citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome. Maišant supilame džiūvėsėlius. Masę pusvalandžiui paliekame šaldytuve.


Aliuminio folija ar kepimo popieriumi išklojame skardą, ištepame aliejumi. Suformuojame nedidelius kepsniukus ir sudedame į skardą. Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 minutes.


Skanaus!