Ar kada nors ragavote avinžirnių? Aš tai niekada prieš tai nebuvau jų ragavusi. Bet prisiskaičiau internete koks tai stebuklas, kaip sveika, na tada galvoju reikia ragauti, gal visai valgoma. Nusipirkau skardinę jų, atsargiai atidariau, pasiėmiau šaukštą ir.... skanu! Pasirodo ir sveikas ir skanus dalykas jie! Tai vat tada pasidariau štai tokias salotas. Labai gerai pavyko, salotas galima kimšti vienas pačias, pabandykit ir jūs.
Reikės:
- 500 g vyšninių pomidorų (gali būti įvairių spalvų)
- 1 skardinės avinžirnių
- 1-2 agurkų
- 1 avokado
- 100 g fetos sūrio
Padažui:
- 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto citrinos sulčių
- 1 šaukštelio garstyčių
- 1-2 skiltelių česnako
- žiupsnelio šviežio baziliko
Pomidorus, agurką, fetos sūrį ir avokadą susmulkiname, kartu su avinžirniais suverčiame į dubenį. Viską išmaišome ir pasiruošiame padažą.
Į puodelį supilame aliejų, citrinos sultis, garstyčias. Išspaudžiame česnaką, įberiame pasmulkintų šviežio baziliko lapelių.
Padažą supilame ant salotų ir gerai išmaišome. Galima valgyti iškart arba palikti šaldytuve, kol prireiks. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą