Ar kada naudojote lašišą iš skardinių? Man tai iki šiol neteko, bet vis buvo smalsu pažiūrėti kas tai per dalykas ir kam naudojamas. Pasirodo labai patogu tokią lašišą naudoti salotoms ar kepsniams. Siūlau pabandyti tokius kepsniukus.
Reikės:
- 700 g lašišos skardinėse
- ketvirtadalio saliero
- 1 svogūno
- 3 kiaušinių
- poros šaukštų džiūvėsėlių
- 1 šaukšto majonezo
- 1 šaukšto garstyčių
- druskos
- pipirų
- 1 šaukšto citrinos sulčių
Lašišą nusausiname, pašaliname kaulus ir odą. Šakute susmulkiname lašišos gabalėlius. Supjaustome salierą bei svogūnus, suberiame juos į dubenį su lašiša. Įmušame kiaušinius, įdedame majonezą, garstyčias, įberiame druskos ir pipirų. Įpilame šaukštą citrinos sulčių ir viską gerai išmaišome. Maišant supilame džiūvėsėlius. Masę pusvalandžiui paliekame šaldytuve.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą