Šiandien taip užsimaniau bulvių košės su spirgučiais, kad teko greitai bėgti iki parduotuvės ir tada jau gaminti. Visi žinome, kaip gaminamas šis patiekalas, bet aš pasidalinsiu savo receptu.
- 1 kg bulvių
- 2 morkų
- 4 svogūnų
- gabalėlio lašinukų
- 200 g pievagrybių
- 0,7 l pieno
- indelio žirnelių
- šaukšto sviesto
- šaukšto miltų
- prieskonių
Nuskuskite bulves ir morkas, susmulkinkite svogūnus ir grybus. Bulves ir morkas virkite 20 minučių pasūdytame vandenyje, tuo tarpu pakepinkite trečdalį svogūnų. Išvirus bulvėms ir morkoms, nupilkite vandenį, išimkite morkas. Ant bulvių suverskite pakepintus svogūnus ir įmeskite šaukštą sviesto. Užvirinkite stiklinę pieno (aš tam naudoju mikrobangų krosnelę) ir supilkite ant bulvių. Bulves sugrūskite, suverskite žirnelius. Kubeliais supjaustykite morkas ir suverskite ant bulvių. Viską gerai išmaišykite.
Paruoškite padažą:
Kubeliais supjaustykite lašinukus ir pievagrybius. Pakepinkite lašinukus (aliejaus naudoti nereikia), tada suverskite pievagrybius ir likusius svogūnus. Viską pamaišant gerai apkepkite. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų bei mėgiamų žolelių (aš naudoju baziliką). Užberkite šaukštą miltų, maišant minutę pakepkite ir įpilkite pieno. Kai padažas užvirs, leiskite jam dar porą minučių maišant pavirti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą