Buvo diena, kai labai norėjau ko nors mėsiško, bet nežinojau ko, tai sugalvojau tokį patiekalą. Paprastas kaip 2 kart 2, tik kepimas ilgokai užtrunka.
- 1 kg kiaulienos išpjovos
- 4 svogūnų
- miltų
- prieskonių
- aliejaus
Kiaulienos išpjovą supjaustome mažyčiais gabalėliais, pabarstome prieskoniais ir paliekame 20 minučių. Tuo tarpu pusžiedžiais supjaustome svogūnus. Mėsos gabaliukus apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintoje keptuvėje po kelis gabaliukus, kad gerai apskrustų. Jei suversite kepti daugiau, mėsa taip neapskrus ir bus ne tokia sultinga. Dėl to tikrai verta pastovėti prie keptuvės.
Kol kepame mėsą, kitoje keptuvėje apkepame svogūnus. Galiausiai mėsą suverčiame ant svogūnų, pakepame viską 5 minutes ir paliekame uždengtą, kad įsigertų skoniai.
Valgyti skanu su orkaitėje keptomis bulvėmis ir marinuotais ar raugintais agurkėliais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą