- apie 1 kg vištienos filė (geriausia pirkti vidinę filė, o dar geriau, tik sunku rasti - jau nuluptą nuo kaulo vištienos šlaunelių mėsą)
- 1 l pieno
- miltų
- 2 didelių svogūnų
- kelių pievagrybių
Gaminama viskas taip: susmulkiname pievagrybius su svogūnais ir pakepiname. Atskirai gerai apkepame gabalėliais susmulkintą vištieną, nepagailint prieskonių (druskytė, pipiriukai, būtinai karis, šįkart namie dar radau Santa Marios žolelių su česnakais - labai tiko). Iškepus vištienai, ant viršaus suberiame svogūnus su pievagrybiais, pamaišome ir pakepame dar 5 minutes, kad skoniai susimaišytų. Tada užberiame gerą šaukštą miltų, apkepiname ir pilame pieną. Palaukiame, kol užvirs, išjungiame viryklę, uždengiame dangtį ir viską paliekame, kad sutirštėtų padažas.
Valgyti labiausiai tinka su grikiais, kuriuos išvirus nepamirškime įmesti kubelį sviesto (visada naudoju "Šeimininkių" sviestą su prieskoniais), kad košė būtų skanesnė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą