Nesu aš šiaip omletų kepėja, nemeluosiu, vakar kepiau jį tik antrą kartą savo gyvenime. O kadangi pirmasis kartas buvo tada, kada dar apie maistą nelabai ką suvokiau, tai turbūt irgi nesiskaito. Bet kadangi vakar man puikiai pavyko, tai pasidalinsiu ir receptuku :) Produktai:
- kiaušiniai
- miltai
- pienas
- dešrelės
- svogūnų laiškai
- krapai
- prieskoninės žolelės
Taigi susipjaustom dešreles (ėmiau kokias 8 prie 10 kiaušinių), suberiame jas į gerai įkaitusią keptuvę ir apkepiname. Kol dešrelės kepa, susipjaustome svogūnų laiškus bei pasiimame didelį indą ir išplakame jame kiaušinius. Plakant įpilame pieno, įberiame žiupsnelį miltų, prieskoninių žolelių bei krapų. Visą šitą plakinį pilame tiesiai ant apkepusių dešrelių, pamaišome ir ant viršaus užbarstome svogūnų laiškus. Pamažiname ugnį, uždengiame dangtį ir laukiame kol iškeps. Pas mane keptuvė ne lygiu dugnu, tai man visai į pabaigą teko apversti omletą, kad pilnai iškeptų vidurys. Tačiau manau naudojant lygią keptuvę, omletas turėtų iškepti neapvertus.
Beje, priklausomai nuo to kokias dešreles naudosite, nepadauginkite druskos.
Skanaus :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą