Jurgitos virtuvėlė: „Bugivugi“ kiaulienos šašlykas

2014 m. gegužės 20 d., antradienis

„Bugivugi“ kiaulienos šašlykas

Daug pasiruošimo, užtai valgysite patį minkščiausią ir skaniausią šašlyką!

Reikės:
  • 2 kg kiaulienos sprandinės
  • 4 l gazuoto mineralinio vandens
  • 1-1,5 kg majonezo
  • 1 kg svogūnų
  • kario
  • pipirų
  • druskos
  • kitų mėgstamų prieskonių
Kiaulienos sprandinę supjaustome gabalais, užpilame mineraliniu vandeniu ir paliekame porai valandų. Po poros valandų nupilame vandenį ir užpilame mineraliniu vandeniu iš naujo. Dar po poros valandų vėl nupilame vandenį.


Griežinėliais supjaustome svogūnus. Mėsą ištriname mėgstamais prieskoniais, nepagailime kario. Sudedame svogūnus ir išmaišome. Taip mėsą paliekame marinuotis per naktį (8-10 val).


Ryte sudedame majonezą, viską išmaišome ir po maždaug 6 valandų jau galime kepti mėsą.


Esant laiko trūkumui, procesą galima pagreitinti, bet turėkite omenyje, kad kuo ilgiau mėsa marinuosis, tuo bus minkštesnė.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą