Visi žinome, kaip išsikepti kotletus, tačiau ar žinote, kaip iškepti tokius minkštučius ir skanučius, kad tirptų burnoje? Jums reikės:
- 1.5 kg maltos kalakutienos
- mažo indelio riebios grietinės
- 3 didelių svogūnų
- džiūvėsėlių
- 4 kiaušinių
- prieskonių
Smulkiai supjaustome svogūnus ir gerai pakepiname keptuvėje. Svogūnus supilame į faršą, sudedame grietinės indelį, prieskonių ir viską išmaišome. Tada kiek reikia įberiame džiūvėsėlių. Masė turėtų gautis ne skysta, tačiau ir ne per kieta. Formuojame kotletus ir prieš dedant juos į keptuvę, apvoliojame džiūvėsėliuose. Svarbu kaip kepti: sudėjus į keptuvę kelis suformuotus kotletukus, uždengiame dangtį ir kepame, kol viršus pabaltuos. Tada apverčiame kotletus ir dangčio nebeuždengiame. Kepame, kol viskas gerai apskrus.
Žinoma, prie šito skanumo nepakenktų ir padažiukas. O šitam reikės (dideliam kiekiui padažo didelėje keptuvėje):
- 3-4 morkų
- pievagrybių pagal skonį (kuo daugiau, tuo geriau; aš sudėjau visą nedidelį pakelį)
- apie 1 l pieno
- nedidelio "Šeimininkės" sviesto pakelio
- 2 didelių svogūnų
Gaminame šitaip: smulkiai supjaustome svogūnus, pievagrybius ir sutarkuojame morkas. Viską sudedame į keptuvę ir gerai apkepame. Baigiant kepti įberiame miltų (kuo daugiau miltų - tuo daugiau reikės pieno, tad nepersistenkite) ir maišant pakepiname. Galiausiai pilame pieną (pagal tai, koks norime, kad būtų padažo tirštumas) ir įmetame ištirpti pakelį sviesto. Kai viskas jau beveik užverda, išjungiame ir paliekame.
Visą šitą džiaugsmą valgyti ypač skanu su virtomis šviežiomis bulvėmis :)
Išbandėme superiniai kotletukai liuks rašom 11 iš 10 :)
AtsakytiPanaikinti